Duurzaam beleggen is waardevol

Duurzaam beleggen wordt een volwaardig onderdeel van het beleggingsbeleid van financiële en institutionele organisaties. Dat is niet verwonderlijk. Duurzaam beleggen levert namelijk - naast ‘maatschappelijke winst’ - steeds vaker een goed rendement op. Tegelijkertijd krijgt duurzaam beleggen gericht aandacht van hun stakeholders, zoals beleggers, deelnemers van pensioenfondsen en toezichthouders. Zo schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) voor dat ook ESG-risico’s meegenomen moeten worden bij de beheersing van financiële en niet-financiële risico’s als onderdeel van een ‘adequaat risicomanagement’. Verder moeten pensioenfondsen op transparante wijze in hun jaarverslag verantwoording afleggen over de manier waarop zij in hun beleggingsbeleid rekening houden met milieu, klimaat, mensenrechten en sociale verhoudingen.

Ondersteuning door KAS BANK
Hoe geeft ú uw duurzaam beleggen beleid praktisch vorm? Hoe ziet u erop toe dat het beleid ook daadwerkelijk volgens uw richtlijnen wordt uitgevoerd? KAS BANK ondersteunt institutionele beleggers op meerdere manieren bij de inrichting en monitoring van hun duurzaam beleggen beleid. Dat loopt uiteen van risicomanagement en compliance monitoring tot het faciliteren van Proxy Voting (wereldwijd elektronisch stemmen op afstand) en het opstellen van toezichthouderrapportages. Ook organiseren wij, in samenwerking met onze partner Sustainalytics, kennissessies over duurzaam beleggen. Klanten, specialisten van KAS BANK en externe specialisten delen hier hun kennis en best practices over duurzaam beleggen.

Voor meer informatie over ondersteuning bij uw duurzaam beleggen beleid kunt u contact opnemen met:

Michiel Koudijs
Segment Manager Pensions

T: +31 20 557 5880
michiel.koudijs@kasbank.com

Duurzaamheidsbeleid KAS BANK
In ons duurzaamheidsbeleid staan ESG criteria en de United Nations Principles for Responsible Investments (UN-PRI) centraal.

Artikelen over duurzaam beleggen

Blogs

Een effectief implementeerbaar en meetbaar esg-beleid voor pensioenfondsen

“Het meenemen van duurzaamheidsfactoren
in het beleggingsbeleid zien we als een integraal onderdeel van de beleggingscyclus”, schrijven Christiaan Visser (KAS BANK) en Willem van Golstein Brouwers (Sustainalytics) in

Financial Investigator, December 2016.

Proxy Voting: laat uw stem niet verloren gaan

Met Proxy Voting stemt u online ‘op afstand’ bij iedere vergadering waarvoor u zich heeft aangemeld. U oefent zo direct invloed uit én bespaart tijd en kosten.

Michiel Koudijs, 10TALKS

Verantwoord beleggen is voor de FNV geen loze term

Als grootste vakorganisatie in Nederland hecht de FNV veel waarde aan verantwoord en duurzaam beleggen. Daarin staat ‘triple P’ centraal: People, Planet en Profit.

KAS Selections, Oktober 2016.

Impact investing verbindt sociaal en financieel rendement

Voorzien projecten van goede doelen en non-profits inderdaad in de behoefte van pensioenfondsen (en andere grote beleggers) aan investeringen met een interessant rendement?

Harald Machielse, 10TALKS

Inclusieve arbeidsmarkt het nieuwe normaal?

“Wij zijn er ten diepste van
overtuigd dat ieder mens over bepaalde capaciteiten beschikt die van meerwaarde kunnen zijn voor een bedrijf,”zegt bestuurder Kees de Wit van het Pensioenfonds Werk en (re)Integratie.

KAS Selections, Oktober 2016.

Look through moet beslist verder ontwikkeld worden

Levert look through daadwerkelijk
additionele transparantie op in de assets en risico’s van pensioenfondsen? Ja, zegt Michiel Koudijs.

10TALKSDiensten en producten

Altijd in control met de Monitor App

Met de KAS BANK Monitor app beschikt u altijd over de meest actuele managementinformatie voor het monitoren en aansturen van uw kosten, risico's en (beleggings-) beleid. Zo kunt u steeds gefundeerde besluiten nemen en blijft u ‘in control’.

Lees meer over de Monitor App.Compliance monitoring

·  Op dagbasis toetsen wij uw beleggingsportefeuille aan door u afgegeven beleggingsrichtlijnen.

• Rapporteren van overtredingen en te verwachten overtredingen van uw beleggingsrichtlijnen. Aan u én aan uw vermogensbeheerder.

·  Met Sustainability Risk Screening wordt ‘verantwoord beleggen meetbaar’.

Actueel inzicht in de kosten van uw beleggingsportefeuille

Real time inzage in de vermogensbeheer- en transactiekosten van uw beleggingsportefeuille. Zowel van uw eigen pensioenfonds als in vergelijking met uw ‘peers’. Dat is de meerwaarde van de kostentransparantie oplossingen van KAS BANK.

Lees meer.